THE DEFINITIVE GUIDE TO εναλλακτικες θεραπειες

The Definitive Guide to εναλλακτικες θεραπειες

The Definitive Guide to εναλλακτικες θεραπειες

Blog Article

Μελάσα: Πώς τρώγεται, πώς επιδρά στον αιματοκρίτη και ποιες είναι οι παρενέργειές της

“Αυτό είναι δύσκολο μιας και υπάρχει πληθώρα θεραπευτικών προσεγγίσεων και ένας ασθενής δεν θα μπορούσε να το κρίνει. Βεβαίως ένας κανόνας είναι ο έξης: ρωτήστε και ενδιαφερθείτε για διαδικασία της θεραπείας, και εάν αισθάνεστε πόνο ή άσχημα κατά την διάρκεια της θεραπείας ενημερώστε τον θεραπευτή σας.

Όταν η φυσιολογική προσαρμοστικότητα διακόπτεται ή όταν περιβαλλοντικές αλλαγές ξεπερνούν την ικανότητα του σώματος για αυτοσυντήρηση, τότε δημιουργούνται οι συνθήκες πρόκλησης ασθένειας.

“Στην πρώτη του επίσκεψη θα συζητήσουμε με τον ασθενή το ιστορικό του, λεπτομέρειες για τον πόνο που αισθάνεται , το οποίο με βοηθάει να δω παράγοντες που συνέβαλαν στο πρόβλημα, αλλά και τι μπορεί να το συντηρεί. Έπειτα ακολουθεί το κομμάτι της εξέτασης το οποίο είναι αρχικά παρατήρηση του τρόπου που λειτουργεί το σώμα του ασθενούς και μια σειρά από κινήσεις και ορθοπεδικά τεστ που θα με βοηθήσουν να έχω μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του.

Το σώμα έχει την εγγενή ικανότητα να αμύνεται και να επιδιορθώνεται.

“Όχι, οι οστεοπαθητικοί δεν είναι γιατροί. Ως οστεοπαθητικός εκπαιδεύτηκα εκτενώς στη φυσιολογία, παθολογία, ανατομία και πιο εξειδικευμένα στην διάγνωση και αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων, καθώς και στο να μπορώ να κρίνω εάν ο ασθενής μου χρειάζεται ρεφλεξολογια αθηνα περαιτέρω διερεύνηση (ακτινολογικό έλεγχο, εξετάσεις) ή παραπομπή σε κάποια άλλη ειδικότητα.

 Διάβασε εδώ κάποιες βασικές σκέψεις που αξίζει να κάνεις εάν έχει περάσει από το μυαλό σου να στραφείς σε εναλλακτικές πρακτικές. 

Με τον όρο δομές εννοούμε τα οστά, τους μύες, τους συνδέσμους, τα όργανα και τις απονευρώσεις. Η αρμονική λειτουργιά του μυοσκελετικού συστήματος και του νευρικού συστήματος είναι ο σκοπός της θεραπείας και ο λόγος της αποτελεσματικότητας αυτής της μεθόδου.”

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.

Διατήρηση γονιμότητας και κύηση μετά από καρκίνο μαστού

“Ο λόγος είναι ότι όσο πιο νωρίς παρέμβει κάποιος σε ένα οποιοδήποτε πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα μπορεί να επιλυθεί χωρίς να προκαλέσει άλλα θέματα στο σώμα μας.

Αν ήταν έτσι, το πεντάχρονο ανηψάκι μας που βάζουμε να «περπατάει» στην πλάτη μας για να την ανακουφίσει είναι, και αυτό, “Χειροπράκτης”.

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στη μέση της ερήμου!

Γιατί δεν πρέπει να περιμένει ο ασθενής, η λεχώνα ή το νεογέννητο και να επισκεφτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα κάποιον ειδικό;

Report this page